Elke dag weer wat anders

De leukste verhalen en tips

Read More
Maxime van M-factor legt uit hoe onze sloepen werken.

Maxime legt uit!

Jachthaven Piet Hein heeft instructie video’s gemaakt voor wanneer u een sloep komt huren!

Het leuke van een sloep huren bij Jachthaven Piet Hein is dat er keus is uit veel verschillende types. Zo hebben we bijvoorbeeld de klassieke Sloep “de Sijl” die u een echte authentieke vaarbeleving geeft, maar ook bijvoorbeeld de stoere en rubuuste sloep “Dock Steel 650” die bij uitstek geschikt is voor als u ook een frisse duik wilt nemen tijdens uw tocht.

Dat elke sloep zijn eigen unieke elementen heeft betekent dat dit ook het geval is voor de besturing. Dit is uiteraard ook voor de beginner makkelijk te doen, maar wij vonden het een goed idee om u de mogelijkheid te bieden om al voor uw dag op het water te laten zien wat u kan verwachten als u bij ons een sloep komt huren. Om deze reden hebben wij instructievideo’s laten maken. Ons eigen bootmeisje Maxime van M-factor heeft er voor gezorgd dat u goed voorbereid het water op kan op de Loosdrechtse Plassen of de Vecht om de perfecte dag te beleven met uw gezelschap. Bekijk daarom nu onze instructievideo’s bij ons aanbod voor de sloepverhuur Uiteraard sturen we u ook de link van de instructievideo wanneer u bij ons een sloep huurt.

 

 

 

Vaartips van de havenmeester

Bent u wat minder ervaren en wilt u toch graag een dagje of avond een luxe sloep huren en de Loosdrechtse plassen op?
Dan zijn hier enkele tips waardoor u zich beter thuis zal voelen op het water en op de juiste manier kan reageren wanneer zich een onverwachte situatie voordoet.

De voorpret bij het huren van een sloep begint natuurlijk al thuis. Neem rustig de tijd om samen via Google alvast enkele routes te bekijken, eilandjes te ontdekken of een terrastafel te reserveren bij een van de vele restaurantjes aan het water. Bepaal dan ook of u “op de Plas blijft” of liever een “Rondje Loosdrecht doet”, een prachtige en afwisselende route over de Vecht, richting Vreeland, Nigtevecht, Nederhorst den Berg en via Kortenhoef weer terug naar Loosdrecht. Dit is een tocht van zeker 4 à 5 uur varen.

 

 

Houd wel rekening mee dat u minimaal 3 sluizen moet passeren. Op een doordeweekse dag kan het al wat drukker zijn, maar op een mooie zomerse zaterdag of zondag is het daar vaak een gekkenhuis. Wachttijden van een uur of meer in de brandende zon zijn geen uitzondering. Smeer u in ieder geval goed in, op het water verbrandt u veel sneller. Wanneer u de sluis nadert, let dan goed op de borden welke aangeven waar u zich moet opstellen. En hou er rekening mee dat alle boten die de sluis uitvaren voorrang hebben. De sluiswachter geeft via een rood of een groen licht aan of u de sluis kunt binnenvaren. Hou bij het invaren voldoende afstand van de andere boten, dring nooit voor en let op de aanwijzingen van de sluiswachter. In de sluis altijd de motor afzetten en de boot nooit vastleggen met een landvast. Dan krijgt u grote problemen wanneer het water zakt en de touwen strak komen te staan. Maar u zult ook zeker applaus krijgen van de vele toeschouwers in de sluis die zich verheugen op de problemen van wat minder ervaren watersporters. Laat u niet gek maken. Kijk hoe meer ervaren watersporters met de situatie om gaan.

Eenmaal op de vecht moet u goed rekening houden met uw snelheid. Deze is maximaal 6 km per uur en dat is heel begrijpelijk. Het is vaak erg druk op de rivier dus een botsing is nooit ver weg. Blijf rechts varen en hou afstand. Er liggen op de vecht heel veel woonarken. Wanneer u met hogere snelheid langs deze drijvende woningen vaart, veroorzaakt uw boot een vervelende golfslag en de bewoners worden daar niet gelukkig van. Daarom wordt er ook erg veel gecontroleerd door de waterpolitie. Te snel varen (maar ook varen met teveel alcohol op!!!) levert u al gauw een bekeuring op van € 130,=

Blijft u “op de Plas” dan gelden ook hier veiligheids- en beleefdheidsregels. Bij het uitvaren van onze haven geeft u niet meer dan een klein beetje gas. Rondom onze haven is het vaak erg druk en de kans op een botsing is altijd aanwezig. Anticipeer op de route van de boten in uw directe omgeving en passeer deze altijd langs achteren. Zeilboten en beroepsvaart, zoals rondvaart- en werkschepen hebben altijd voorrang.
Wanneer de bewolking in snel tempo dichter wordt en heel erg donker, dan is er grote kans op onweer met zeer zware windstoten. Blijf dan nooit op het water. Vaar direct naar een haven langs de wal of leg aan bij een van de vele recreatie eilanden en wacht de bui af. Meestal is de deze na een half uurtje voorbij, gaat de wind liggen en komt de zon terug.

 

Hopelijk heeft u wat aan mijn tips en houdt u zich goed aan de regels op het water. Ik ben ervan overtuigd dat u en uw gezelschap dan een heerlijke dag op het water van de Loosdrechtse Plassen zullen beleven, zonder stress en ongelukken.

Ik wens u heel veel vaarplezier.

 

Sloep huren Loosdrecht
Sloep huren Loosdrecht

Lente in de winter

Wie had gezegd dat we binnen een week na de fantastische dagen schaatsen alweer met een heerlijk zonnetje konden varen was direct voor gek verklaard als we het niet met eigen ogen hadden kunnen zien!

Bij Jachthaven Piet Hein moesten we even snel schakelen toen er ineens mensen aan de lijn hingen die graag een sloepje wilden huren. Gelukkig lagen niet alle sloepen nog in de winterstalling en konden we een aantal mensen blij maken op deze heerlijke dag. De gelukkigen hebben genoten van een prachtige dag op het water. Dat belooft wat voor aankomend seizoen! Nu de meeste mensen hun voorjaarsvakantie in eigen land moeten vieren is het echt een cadeautje dat de aankomende dagen ook nog heerlijk worden.

U kan dus altijd even contact opnemen met ons als u ook even lekker het water op wilt! Bel +31355823271 of stuur een mail naar info@piethein.nl

 

Nieuwe website Jachthaven Piet Hein

Welkom op de nieuwe website van Jachthaven Piet Hein!

Helaas is het seizoen van 2020 ten einde, maar dat betekent niet dat we de hele winter gaan zitten kniezen tot we weer het water op kunnen. Jachthaven Piet Hein is namelijk nu al bezig met de voorbereidingen voor het watersportseizoen van 2021.

Deze website is de eerste stap, maar daar houdt het absoluut niet op. Naast het nodige onderhoud aan de steigers en meerpalen zal Jachthaven Piet Hein deze winter een grondige renovatie uitvoeren aan het havenkantoor en zal de procedure voor het huren van een van onze sloepen u nog makkelijker worden gemaakt.

We nodigen u uit om ook volgend jaar weer heerlijk bij ons te komen genieten en zullen u tot die tijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen via onze website, instagram en facebook.

Tot snel!!