Heb ik een vaarbewijs nodig?

Nee, voor onze sloepen hoeft u niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Bij afvaart krijgt u van ons een duidelijke instructie hoe u de sloep moet bedienen en zullen we u tips geven voor een veilige vaart. Uiteraard kunnen we ook kort een stukje met u meevaren om u het eerste stukje te coachen.

Moet ik een waarborgsom betalen wanneer ik een sloep huur?

Ja, voor elke sloep die u bij ons reserveert hanteren wij een waarborgsom van €250,-. Dit bedrag kan u de dag voor afvaart storten op onze rekening. U kunt onze rekening informatie vinden in de reserveringbevestiging die u per mail gestuurd krijgt. U krijgt u borg uiterlijk een dag na uw vaartocht weer teruggestort op uw rekening mits u aan de volgende voorwaarden voldoet:
– De sloep wordt schoon, met een complete inventaris en zonder schade geretourneerd.
– De sloep wordt niet later dan het afgesproken tijdstip geretourneerd.
– U veroorzaakt geen overlast op onze haven.

Mag ik een sloep huren met een vriendengroep?

In principe verhuren wij geen sloepen aan vriendengroepen of studentenverenigingen. In sommige gevallen willen wij wel een uitzondering maken. Dit doen wij echter alleen na telefonisch overleg. Bel ons dus eerst voordat u met uw vriendengroep reserveert. Wij behouden ons het recht voor om u de huur van de sloep te ontzeggen wanneer u zonder overleg een reservering plaatst om met een vriendengroep te gaan varen.

Mag ik een hond meenemen aan boord?

Het is bij ons alleen toegestaan om een hond mee te nemen aan boord wanneer u zelf een kleedje meeneemt waar uw trouwe viervoeter op kan liggen. Wel willen we u erop wijzen dat wij extra schoonmaakkosten (€50) in rekening brengen als u de sloep niet schoon, bijvoorbeeld door veel hondenhaar, bij ons terugbrengt.

Hoe oud moet ik zijn om een sloep te reserveren?

U kunt bij ons een sloep reserveren vanaf 21 jaar oud.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Wij willen dat u een heerlijke dag op het water beleefd! Daarom kunt u als het weer niet mee zit bij ons uw reservering tot 48 uur voor afvaart kosteloos annuleren. Stuur ons een email (sloepverhuur@piethein.nl), een whatsapp of bel ons (06 15 19 82 62) en wij zorgen dat het voldane bedrag weer zo snel mogelijk op uw rekening wordt gestort (houdt rekening met minimaal 1 werkdag verwerkingstijd).

Zelfs binnen de 48 uur kunt bij slecht weer (regen, harde wind) uw reservering nog verplaatsen naar een andere dag binnen het vaarseizoen waarin de reservering is gedaan.